Aadress: Kooli tee 7, Vägari küla, Põltsamaa vald 48222 Jõgevamaa.
Raamatukoguhoidja Marje Pagi.
Telefon: +372 5350 6125, e-post: Marje.Pagi@poltsamaark.ee
Avatud: ETN 10-18, KRLP suletud.
Raamatukogus on WIFI.




pilt

pilt

reede, 21. oktoober 2016

Mesilind - seitsme imeväega putukas

Teisipäeval, 18. oktoobril kell 10.15 olid raamatukokku oodatud Aidu Lasteaed-Algkooli õpilased ja lasteaialapsed, et kohtuda hobimesinik Vello Ilvesega.
Kõigepealt luges raamatukogutädi ette mõistatusega luuletuse, millele lapsed välgukiirusel vastuse leidsid. Külaline oli kaasa võtnud mitmesuguseid mesindustarbeid ja mesindussaadusi, mida ta lastele tutvustas. Kokku on tal 12 mesipuud. Muu hulgas kuulsime ka, kuidas teha kindlaks, kas mesi on eht ja et mee omadused säiliksid, tohib teda vedeldada ainult 40 kraadini. Vello tundis huvi, kas lastest keegi nõelata ka on saanud. Ise on ta palju kordi sutsakaid saanud, millest lööb üles ainult väike kubla. Mett tarvitab ta ise iga päev. Küll kohvi, küll tee sisse ja mujalegi.
Onu Vello suvekodu asub metsade keskel. Talviti elab ta linnas. Koduõues on tal tulnud kohtuda mitmesuguste loomadega: kitsed, karud, metssead, hundid. Ühed suured pahanduse tegijad on metssead, kes tuhnivad maa üles. Mesitarusid on rüüstamas käinud karud. Mesilaste kahjurid on ka hiired ja nugis.
Kui peale mesilaste pidamise veel hobidest rääkida, meeldib talle väga seenel käia. Kodutalu lähedal on head seenekohad. Tänavu head saaki ei saanud, sest seened olid ussitanud. Vello on ka suur kirjandushuviline, talle meeldib väga raamatuid lugeda. Külaline tundis heameelt kingitud raamatu üle, mida tal veel ei olnud.
Kaasa võetud mesi maitses kõigile saiaga ülihästi.
 



 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar